2 години и половина по-късно... вече съм с Nokia 1520 ?


Почти 2 години и половина по-късно, след тази моя статия в блога, мнението ми по въпроса се промени. Нокиа извървя дълъг и труден път, а подразделението за телефони на фирмата вече е собственост на МС.

Бавно WindowsPhone 8 OS започва да измества iPhone от много пазари (макар и не дотам ключови) и вече е втора OS на повечето от тези пазари, от BlackBerry почти нищо не остана а Android държи абсолютното първенство навсякъде по света.

Добрата стара Nokia X7 която спечелих преди време, повече от две години ми служи вярно и работи неуморно но... трябва да я пенсионирам вече.

Постоянно наблюдавам битката между гигантите и дълго размишлявах кой да е заместникът на X7-цата. Харесвам много неща и в Android и в iPhone и в WP8 и стигнах до извода че ми трябва смартфон с красив дизайн, като на iPhone-а, чудовищна функционалност, каквато има Samsung Galaxy Note 3 и брутална мегапиксел-мания каквато има само Nokia Lumia 1020.

Към момента, на пазара има само един смартфон, който се доближава до тези три ключови за мен характеристики и това е Nokia Lumia 1520.

Семпъл, изчистен дизайн, 4-ядрен процесор, 2GB RAM, 20MPx камера и 6" дисплей... какво повече да искам през 2014-та!?


Перфектният фаблет с множество смарт функции, идеален и за бизнес и за забавление, както и за качествени снимки в благодарение на PureView технологията.

В края на пролетта се очаква и поредният ъпдейт на операционната система, който ще добави много нови функции и ще разгърне още по-добре възможностите на висококачествения хардуер от Нокиа.

Наложи се обаче, фаблетът да си го купя от Германия, оказа се че тук го няма в жълт цвят (държах непременно да е такъв) в нито една голяма верига за такъв вид техника а трите мобилни оператора, също го предлагат само в черно!?







Популярни публикации