Емотикони и иконки за фейсбук (facebook)

Подобно на емотиконите* в Skype (вижте статията Skype - изненада с емотикони) и Фейсбук има свои такива!

Те също се появяват в полето за чат, след написване на определени комбинации от кодове, като тези по-долу:



В секцията "Текстове" на сайта SelfGrant.com, можете да видите пълен списък на емотиконите и иконите за Facebook (картинки и кодове), както и скритите, тайни икони на социалната мрежа.

Също там, вижте и картинката "ОБИЧАМ ТЕ", за която можете директно да копирате код, който да поставите в полето за чат и така да изненадате приятел/ка или гадже!


                                   А това отдолу са тайните икони:


Спoделете тази статия с приятели в социалната мрежа!Споделяне

* Малко по-подробно за тези, който не знаят какво е емотикона:

"
Емотикон или емотикона, емотиконка (на английски: emoticon) идва от английските думи Emotional - емоционален и Icon - икона, първата от латински, а втората от гръцки произход. Представлява пиктограма, която изразява определена човешка емоция.

Картинката се ограничава само до лицето, тъй като човешките емоции намират най-красноречив израз в изражението на лицето. Използват се предимно при общуване през интернет. При отсъствие на графични средства, емотиконът представлява проста последователност от символи :), :р и т.н.

"
Уикипедия

Или по-просто казано, когато напишете с клавиатурата на компютъра Ви няколко символа в полето за чат и го изпратите на приятел, той ще види картинка.

Популярни публикации