Hotmail Asus Skype Canon Google... имената.



Задавали ли сте си някога въпроса, как са се появили имената на тези пет високотехнологични компании. Разберете малко повече за тяхната история.

Hotmail
Сабир Батиа и Джак Смит имат идея, да проверяват имейлте си, чрез по-удобен уеб интерфейс и се опитват да намерят име, което да завършва на "mail". В крайна сметка се спират на "Hotmail" защото в тази дума се съдържат буквите "html", които се отнасят към програмния език HTML използван за създаването на интерфейсния продукт.

Asus
Компанията за електроника е кръстена на крилатия кон Пегас (Pegasus) от гръцката митология. Основателите и се отказват от първите три букви, за да са по-напред в списъци, подредени по азбучен ред. През 1998г. създават дъщерна компания под името "Pegatron" използвайки първите трите букви останали от "Pegasus".

Skype
Оригиналният прототип на известния продукт на компанията носи името "Sky-Peer-to-Peer", което в последствие намаляло до "Skyper" и в края достигнало до видът, познат на всички ни.

Canon
Създадена през 1933 г. под името "Precision Optical Instruments Laboratory". Две години по-късно, се превръща в "Canon", след като излиза първият апарат под името "Kwanon", това е японското име на будисткия бодхисатва на милосърдието.

Google
Името всъщност е грешка на основателите на търсачката, които са искали тя да се нарича "Googol" (Гугол - числото 1, следвано от 100 нули) една шега за количеството информация, което търсачката може да претърси. Това е и последната грешка, която някога са правели създателите и.

Популярни публикации